KNAF LICENTIE

Voor deelname aan alle wedstrijden georganiseerd door de Dutch Mini Buggy Series is een KNAF licentie verplicht. Voor meer informatie over de KNAF kunt u terecht op www.knaf.nl

Hieronder tref u de te ondernemen stappen aan. 

 

STAP 1 - LID AUTOCROSSCLUB

Om een licentie aan te kunnen vragen moeten autocrossers lid zijn van een bij de KNAF aangesloten autocrossclub. Zie de link voor alle opties. 


STAP 2 - KNAF LICENTIE AANVRAGEN/VERLENGEN

Je dient je te registreren op Mijn KNAF, hier maak je een account aan en je ontvangt vervolgens een licentienummer. Zie de handleiding voor instructies voor het aanmaken van een account. De Mini Buggy's vallen onder Autocross Club Level > naam club > Klasse Mini Buggy. 

Indien je in 2021 al in het bezit was van een licentie, dan kun je deze gemakkelijk online aanvragen op Mijn KNAF met je persoonlijke licentienummer. Let op de licentie kan je niet meer zomaar verlengen, ze hebben namelijk de licentie van de mini's en junioren samengevoegd, waardoor je nu een licentie aan dient te vragen met de titel: Club Junior Licentie. Dit is de 1e optie in de rij. 

Mocht je er niet uitkomen met de online licentie aanvraag, dan kan je contact opnemen met het KNAF Federatiebureau via 088 - 0047 888 of door te mailen naar info@knaf.nl.


STAP 3 - MEDISCHE KEURING / KEURINGSDAGEN

De data voor de keuringsdagen zijn staan vermeld op de website van de KNAF.

Als je voor het eerst een licentie aanvraagt, wordt de licentie nog niet geactiveerd. De officiële uitreiking hiervan is na het behalen van het Mini Buggy examen.  


STAP 4 OUDER-KIND LICENTIE 

Alle minderjarige rijders bij wedstrijden worden vertegenwoordigd door een ouder of voogd middels de Ouder-Kind licentie. In de regel moet een ouder of voogd, die verantwoordelijk is voor het kind, bij de wedstrijden van het kind aanwezig zijn.

De ouder of voogd, dan wel wettelijke vertegenwoordiger, dient deze licentie te laten zien bij de documentencontrole van een evenement. Wanneer een ouder of voogd deze licentie niet kan laten zien, dan kan de minderjarige niet deelnemen aan het evenement! Wanneer het kind zich tijdens de wedstrijd bij de sportcommissaris of wedstrijdleider moet melden, is de ouder/voogd ook verplicht om mee te gaan.

Indien een ouder of voogd niet aanwezig kan zijn bij een wedstrijd dan is er de mogelijkheid om iemand anders voor die wedstrijd te machtigen.

De Ouder-Kind licentie kan op het account van de ouder worden aangevraagd via Mijn KNAF. Je dient je hiervoor dus ook te registreren via MijnKNAF. De prijs van deze licentie is vastgesteld op € 25,-. Ouders, die al in het bezit zijn van een geldige rijderslicentie, kunnen de Ouder-Kind licentie gratis aanvragen.


STAP 5 - JUNIOR EXAMEN

Zie onderstaande link voor meer informatie omtrent de examens. De mini buggy coureurs dienen een Junior examen te doen met zowel een theoretisch als praktijk gedeelte.