KNAF LICENTIE

Voor deelname aan alle wedstrijden georganiseerd door de Dutch Mini Buggy Series is een KNAF licentie verplicht. Voor meer informatie over de KNAF kunt u terecht op www.knaf.nl

Hieronder tref u de te ondernemen stappen aan. 

 

STAP 1 - LID AUTOCROSSCLUB

Om een licentie aan te kunnen vragen moeten autocrossers lid zijn van een bij de KNAF aangesloten autocrossclub. Zie de link voor alle opties. 


STAP 2 - KNAF LICENTIE AANVRAGEN/VERLENGEN

Je dient je te registreren op Mijn KNAF, hier maak je een account aan en je ontvangt vervolgens een licentienummer. Zie de handleiding voor instructies voor het aanmaken van een account. De Mini Buggy's vallen onder Autocross Club Level > naam club > Klasse Mini Buggy. Let op de licentie zelf heeft de titel: Club Junior Licentie.

Indien je al in het bezit was van een licentie, dan kun je deze gemakkelijk online aanvragen op Mijn KNAF met je persoonlijke licentienummer. 

Mocht je er niet uitkomen met de online licentie aanvraag, dan kan je contact opnemen met het KNAF Federatiebureau via 088 - 0047 888 of door te mailen naar info@knaf.nl.


STAP 3 - MEDISCHE KEURING / KEURINGSDAGEN

De data voor de keuringsdagen zijn staan vermeld op de website van de KNAF.

Als je voor het eerst een licentie aanvraagt, wordt de licentie nog niet geactiveerd. De officiële uitreiking hiervan is na het behalen van het Mini Buggy examen.  


STAP 4 OUDER-KIND LICENTIE 

Alle minderjarige rijders bij wedstrijden worden vertegenwoordigd door een ouder of voogd middels de Ouder-Kind licentie. In de regel moet een ouder of voogd, die verantwoordelijk is voor het kind, bij de wedstrijden van het kind aanwezig zijn.

De ouder of voogd, dan wel wettelijke vertegenwoordiger, dient deze licentie te laten zien bij de documentencontrole van een evenement. Wanneer een ouder of voogd deze licentie niet kan laten zien, dan kan de minderjarige niet deelnemen aan het evenement! Wanneer het kind zich tijdens de wedstrijd bij de sportcommissaris of wedstrijdleider moet melden, is de ouder/voogd ook verplicht om mee te gaan.

Indien een ouder of voogd niet aanwezig kan zijn bij een wedstrijd dan is er de mogelijkheid om iemand anders voor die wedstrijd te machtigen.

De Ouder-Kind licentie kan op het account van de ouder worden aangevraagd via Mijn KNAF. Je dient je hiervoor dus ook te registreren via MijnKNAF. Ouders, die al in het bezit zijn van een geldige rijderslicentie, kunnen de Ouder-Kind licentie gratis aanvragen.


STAP 5 - JUNIOR EXAMEN

De Mini Buggy coureurs dienen een Junior examen te doen met zowel een theoretisch als praktijk gedeelte. Bij aanvang van het seizoen vindt er alleen op de 1e wedstrijd in een regio (West, Noord, Oost en Zuid) een examen plaats. Dit gebeurt rond 08.30 uur voorafgaand aan de wedstrijd, hierna mag je direct deelnemen aan de wedstrijd. Na de regio examens is het alleen nog mogelijk op de vrijdagavond voorafgaand aan een NK Autocross wedstrijd.

Je kunt al als 5 jarige examen doen, echter je mag pas aan wedstrijden deelnemen vanaf 6 jaar. 

Je kunt via je eigen KNAF Account inloggen en vervolgens naar de agenda te gaan. In de agenda staan examens vermeld, hier kan je op klikken en je vervolgens hiervoor inschrijven. Via de KNAF ontvang je vervolgens verdere informatie.

Heb je vragen over de examendata, het opgeven hiervoor en de lesstof, dan kan je contact opnemen met het KNAF Federatiebureau via 088 - 0047 888 of door te mailen naar info@knaf.nl. Onderstaand de link naar hun website met informatie.