HET REGLEMENT 2023

De wedstrijden van de Dutch Mini Buggy Series vinden plaats volgens het Autocross Reglementen en zijn aangevuld met extra reglementen en regels. Elke deelnemer dient zich aan dit reglement te houden, we gaan hier in 2023 extra op toe zien met controles voor en na de manches in de vorm van een Parc Fermé. Bij afwijking op het reglement volgt diskwalificatie op de desbetreffende wedstrijd en vervallen de punten, deze wedstrijd mag echter niet worden geschrapt.

Ieder startnummer ontvangt een technisch wagenpaspoort, welke iedere wedstrijd overhandigd dient te worden tijdens de technische keuring. In het wagenpaspoort noteert de Technische Commissie haar bevindingen.
Op het niet kunnen tonen van het wagenpaspoort staat een sanctie van 25 strafpunten, deze strafpunten kunnen niet worden geschrapt. Het technisch wagenpaspoort moet door de eigenaar van de auto worden voorzien van een recente foto bij de eerst opvolgende wedstrijd. 

1. ALGEMEEN REGLEMENT SECTIE AUTOCROSS


2. MINI BUGGY REGLEMENT


3. TECHNISCHE MOTORREGLEMENT


5. RIJDERSUITRUSTING

Naast een veilige auto is het tevens belangrijk om met de juiste uitrusting aan de start en technische keuring te verschijnen. Je hebt het volgende nodig:

  • Crosshelm
  • Crossbril 
  • Nekbeschermer
  • Race overall 
  • Race schoenen voor maximale grip