RESTRICTOR

De restrictor wordt verstrekt en geregistreerd door de organisatie van de Mini Buggy Series. Een KNAF licentie is hiervoor een vereiste. Je ontvang de restrictor in bruikleen, wij het niet retourneren volgt een boete van € 75,00. Indien de restrictor kapot is, dan kan tegen inlevering hiervan een nieuwe worden verkregen. Er wordt 1 restrictor per startnummer uitgegeven. 

 

Indien je nog niet in het bezit bent van een restrictor en een KNAF licentie hebt aangevraagd, dan kan je via onderstaand formulier de restrictor aanvragen. Let erop we sturen deze nooit op vanwege mogelijke fraude, ze worden alleen uitgereikt op een wedstrijd. Indien je je vooraf meldt, dan zorgen wij ervoor dat de restrictor op de wedstrijd aanwezig is. De montage duurt slechts 15 minuten, maar houd hier vooraf rekening mee. Onderstaand tref je de montage instructies aan. 

 

Meestal ontvangen de coureurs de restrictor op de dag van het KNAF Junior examen. De examen worden afgenomen op de 1e wedstrijd in een regio (Oost-Zuid-West-Noord). Zoals het er nu naar uitziet zijn er op 1 april 3 examen opties (Meddo, Baarle-Nassau en Makkinga). Het is alleen mogelijk om de restrictor op deze datum in Meddo of Baarle-Nassau te ontvangen. 

Voor buitenlandse rijders is het mogelijk om de restrictor tijdens de wedstrijden van de Dutch Mini Buggy Cup en de Autocross Masters te ontvangen. De restrictor dient in dit geval aan het eind van de dag weer ingeleverd te worden.

AANVRAAGFORMULIER RESTRICTORVERMELDING IN MINI BUGGY REGLEMENT

  • Elke motor moet voorzien zijn van een restrictieplaat met KNAF logo en nummer.
  • De restrictieplaat wordt in bruikleen gegeven.
  • De restrictieplaat moet gemonteerd worden tussen de carburateur en de cilinder zodat alle benodigde lucht en brandstof voor de motor hier doorheen
    gaat.
  • Bij het afsluiten van de voorzijde van de carburateur moet de motor te allen tijde afslaan.
  • Het is te allen tijde verplicht om op verzoek van de TC de restrictieplaat te demonteren voor een controle of omruiling.
  • De TC bepaald bij de voorkeuring met welke maat restrictieplaat de wedstrijd gereden wordt. De maat zal liggen tussen de 14,5mm en 16 mm.
  • De restrictie plaat wordt verstrekt en geregistreerd door de klasse vertegenwoordigers van Mini Buggy Series.